radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Ministar Jakovina posjetio Varaždinsko povrće

30.05.2012. 08:26:09
Nakon prisustvovanja sjednici Županijske skupštine i odgovaranja na vijećnička pitanja, ministar Jakovina održao je sastanak s predstavnicima Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije na temu aktualnog stanja u poljoprivredi, nakon čega je posjetio i poljoprivrednu zadrugu „Varaždinsko povrće“ u Vidovcu kako bi se pobliže upoznao s njihovim radom te susreo sa članovima zadruge.


Susret je započeo posjetom pakirnici koja je jedan od najsuvremenijih strojeva za pakiranje te kalibriranje i paletiziranje  voća i povrća. Ministra je s radom pakirnice upoznala upraviteljica zadruge Natalija Weiserr, koja je napomenula kako zadruga broji sedamnaest članova te kako je ona nositelj poljoprivredne proizvodnje u Varaždinskoj županiji.


Nakon posjeta pakirnici ministar Jakovina održao je sastanak sa zadrugarima u prostorijama Općine Vidovec gdje ga je pozdravio općinski načelnik Bruno Hranić koji je izrazio nadu da će ministar imati sluha za zahtjeve i planove poljoprivrednika, s obzirom da brojni mještani općine Vidovec žive od poljoprivrede. Uz načelnika domaćini ministru bili su zamjenica Dubravka Rog i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Grđan  Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istaknuo je kako se novom poljoprivrednom politikom želi pomoći poljoprivrednicima.
-Nije cilj davati poticaje svakome tko to zatraži nego onima koji ulažu u poljoprivrednu proizvodnju. Na taj način se potiče proizvodnja, a i dolazi do novog zapošljavanja - rekao je ministar te naglasio kako se Hrvatskim ulaskom u Europsku uniju neke stvari više neće moći ograničavati, ali će se mnogi poljoprivredni proizvodi moći bolje kontrolirati. Članove zadruge je zanimalo da li će se novim zakonom o poljoprivrednom zemljištu poljoprivrednicima ustupiti neki dijelovi šumskog zemljišta, na što im je ministar potvrdno odgovorio i najavio skoro slanje novog zakona u saborsku proceduru.


U pratnji ministra su bili saborski zastupnici Marijan Škvarić i Mario Habek, zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek.

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing