radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Bespovratne potpore za više turista

16.04.2012. 15:21:00
 Danas su potpisani ugovori o bespovratnim potporama organizatorima događanja u Varaždinu, koji su se javili na natječaj gradske Turističke zajednice. Od 31 projekta, pristiglog na natječaj Turističke zajednice, odabrano je njih deset, koji su dobili ukupno 110 tisuća kuna, od pet do 25.000 kuna po projektu.
Najveći iznos dobio je Koncertni ured za organizaciju Ljeta u Varaždinu, a bespovratne potpore, za programe koji bi trebali privući veći broj turista u Varaždin, dobili su i Trash film festival, Rajski vrt Muzeja anđela u osnivanju, Galerija Zlati ajngel, Festival animacije VAFI, Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, Međunarodni festival postmoderne keramike, IMPUT fesitval Udruge multimedijalne umjetnosti i kulture i Varaždinske povijesne svečanosti.
Turisti koji dolaze u Varaždin su mlađi, urbani, visokoobrazovani i zanimaju ih kulturni sadržaji grada, pokazala je provedena anketa. Stoga je Turistička zajednica i podržala projekte koji doprinose prepoznavanju Varaždina kao kulturne destiancije za mlade urbane posjetitelje.
Kako je cilj  zajedništvom i suradnjom obogatiti turističku ponudu Varaždina, ubuduće će se više pažnje posvetiti usklađivanju termina održavanja programa, ali i povezivanju kompatibilnih djelatnosti.
 
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing