radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Izvanredno priopćenje iz policije

19.02.2018. 15:03:11
Nakon što su mediji prenijeli izjavu majke sedamnaestogodišnjaka iz Svibovca da je pretučen, da mu je izbijen zub i da ima niz drugih ozljeda, te da sumnja kako se to dogodilo na policiji kamo je došao prijaviti napad u jednom kafiću, izvanrednim se priopćenjem oglasila varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi. 

Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile.

Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.

U tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika, navodi se u izvanrednom priopćenju iz  Policijske uprave varaždinske.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing