radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Dogovorena je kolacija HNS-a i HDZ-a u Sračincu

09.02.2018. 15:00:18
Općina Sračinec u Općinskom vijeću ima novu većinu. HNS na čelu s načelnikom Božidarom Novoselcem dogovorio je novu koaliciju s HDZ-om.

- Kod donošenja proračuna za 2018. godinu bilo je opstrukcija razvojnog projekta parka "Velika graba", a znamo da je u budućnosti najavljen i projekt izgradnje sportske dvorane koja je od velikog interesa za našu Općinu. Morali smo naći stabilnog koalicijskog partnera kako bi dalje krenuli u kvalitetniji i mirniji razvoj te u realizaciju tih projekata. Taj partner je HDZ – rekao je Novoselec.

Kao razloge preslagivanja Novoselec navodi učestale opstrukcije vijećnika oprobe prema pojedinim razvojnim projektima i pritiske prema vijećnicima pozicije. Ipak, kako kažu, glavni razlog takvoj odluci bila je najava da smjene dosadašnju predsjednicu Općinskog vijeća Stanku Miko, koja iza sebe ima puno rezultata i dobrih projekata i koja je svojim radom zaslužila to mjesto.

- Ona je osobno pristala, a sve u interesu nastavka projekata, da će se mjesto predsjednika Općinskog vijeća sada prepustiti Hrvatskoj demokratskoj zajednici – rekao je Novoselec.

Općinski odbor HDZ-a Sračinec jednoglasno je podržao prijedlog da se postigne dogovor sa HNS-om prema kojemu će na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća za novog predsjednika biti predložen Domagoj Bačani, dosada jedini HDZ-ov vijećnik u Općini Sračinec.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing