radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

OBV danas obilježava Dan bolesnika

08.02.2018. 10:24:03
Od 2013. godine Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS) i podružnica  OB Varaždin započela je s obilježavanjem Dana bolesnika koji se slavi 11. veljače.

Osnovni cilj obilježavanja Dana bolesnika je senzibilizacija za potrebe bolesnika te da im se osigura bolja zdravstvena skrb, ali i iskaže zahvala svima koji vode brigu o oboljelima. Osim toga, u predvorju Službe za kirururške bolesti danas se mjeri tlak i šećer, a na Odjelu transfuzije zdravstveni djelatnici od 10 sati su darivali krv. Medicinske sestre  pokazuju čovječnost darujući krv za one kojima je potrebno čineći to cijele godine pa tako i na Dan bolesnika. Ove godine akciji su se pridružila Medicinska škole s pravom javnošću iz Maruševca.

Uz akciju darivanja krvi  zdravstveni djelatnici će se pridružiti  zajedno s bolesnicima Svetoj misi  koja će biti održana u nedjelju, 18. veljače, s početkom u 15,30 sati  u Službi za plućne bolesti i TBC u Klenovniku koju već tradicionalno služi mons. Josip Mrzljak biskup Varaždinske biskupije.

Obilježavanjem Dana bolesnika zdravstevni djelatnici ujedno žele podsjetiti da je čovjek čovjeku doista „lijek“. Dan bolesnika utemeljio je Papa Ivan Pavao II 1992. godine. Ujedno je to i spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske kojoj se bolesnici mole za ozdravljenje.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing