radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Dogodilo se 40% manje prometnih nesreća!

05.02.2018. 11:18:18
Održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždinske Toplice.
Odlična je vijest da je u 2017. godini zabilježeno čak 40 posto manje prometnih nesreća u odnosu na godinu dana ranije, a u 15 prometnih nesreća ozlijeđeno je devet osoba, od kojih troje teže.
- Što se tiče stanja javnog reda i mira evidentirano je 19 prekršaja, kao i godinu dana ranije. Problem je što je većina prekršaja počinjena u ugostiteljskim objektima. U sferi kriminaliteta zabilježena su 44 prekršaja, što je za 20-ak prekršaja manje nego 2016. godine – informirao je Robert Maltar, načelnik Policijske postaje Novi Marof.

Kao problem koji se sve učestalije pojavljuje u posljednje vrijeme su provale u obiteljske kuće i vikendice.
– Danas je teško ući u trag počiniteljima, jer dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, učine kazneno djelo i nestanu. Mnogo toga bismo riješili postavljanjem video nadzora u Varaždinskim Toplicama. Policija želi stvoriti mrežu video nadzora, što bi u velikoj mjeri pomoglo u otkrivanju počinitelja – rekao je Darko Dragičević iz Ureda načelnik Policijske uprave varaždinske.

Sjednica je potaknula i veliku raspravu o preventivnim projektima koje provodi policija, a koji podrazumijevaju edukaciju i radionice s djecom i mladima.
–Provodimo nacionalne projekte poput „Živim život bez nasilja“. Riječ je o projektu koji je prepoznat i u EU, a 2013. dobio je prvu nagradu za izvrsnost. Uključuje predavanja i radionice, ali i kazališnu predstavu koja govori o oblicima nasilja među mladima. Drugi projekt je „Zdrav za 5“, koji ima za cilj sprečavanje ovisnosti o alkoholu, drogi i kockanju. Provodimo i nacionalni program „Zajedno protiv govora mržnje“. Policija pruža puno mogućnosti za suradnju na programima prevencije – istaknula je Tatjana Novak iz Ureda načelnik Policijske uprave varaždinske.

– Varaždinske Toplice su uvijek zainteresirane za ovakve oblike suradnje, a sve kako bismo pomogli djeci i mladi da uoče probleme, alarmiraju osobe i službe u svojoj okolini i na taj način sudjeluju u njihovom rješavanju. Vrlo rado ćemo kroz proračun uključiti neki od preventivnih projekata. Ako samo jedno dijete odviknemo od loših navika, napravili smo jako puno. Moramo djelovati na svijest ljudi, djece i roditelja, da odbace loše navike – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing