radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Narcise provode projekt Ružičasta akademija

02.02.2018. 14:43:15
Udruga "Narcise – žene u borbi protiv raka dojke" Ludbreg provodi projekt "Ružičasta akademija - Zajedno smo jače" u sklopu kojeg će u veljači održati niz aktivnosti.

Cilj edukativno-terapeutskog projekta je pomoć ženama oboljelih od raka dojke i ostalih malignih bolesti. Pomoć i podrška ženama odvijat će se putem edukativnih radionica, grupnih i individualnih terapija sa stručnjacima i članicama udruge "Narcisa". Edukativne radionice provodit će stručnjaci iz područja zdravstva, a individualne i grupne terapije koordinirat će članice udruge.

Posebna stavka Ružičaste akademije je motivacijsko predavanje žena koje su preboljele rak dojke. One će izložiti mehanizme samopomoći i ostale zaštitne čimbenike na koje su se oslanjale tijekom izlječenja. Ružičasta akademija zamišljena je kao mala škola učenja i terapije namijenjena ženama oboljelima od raka dojke, ženama koje se nalaze u riziku od oboljenja i ostalim zainteresiranim građanima. Na Ružičastoj akademiji predavat će stručnjaci iz područja onkologije, citologije, radiologije i psihologije koji se bave liječenjem, otkrivanjem raka dojke i pomaganjem oboljelim ženama. - rekla je Gordana Loparić iz udruge Narcisa. Ružičasta akademija održat će se kroz dva vikenda, a njome će ludbreška udruga obilježiti Svjetski dan borbe protiv raka (4. veljače) i Svjetski dan bolesnika (11. veljače).

Večeras  će u Gradskoj vijećnici Centra za kulturu i informiranje u Ludbregu biti održano predavanje  doc. dr. sc. citologije Vesne Ramljak – predsjednice Europa Donne Hrvatska na temu  „i u zdravlju i u bolesti zajedno smo jače".  Osim toga, bit će održano predstavljanje knjige „ 6 milimetara  - ispovijest o pobjedi“ Josipe Pavičić Berardini. Početak je u 17, 30 sati.

Sutra, u 17 sati predavanje, odnosno savjetovanje  na temu  „Preventiva – zašto i kada  je potreban odlazak liječniku“  održat će  prvostupnik  sestrinstva Nino Ivanuša. Predavanje će se održati u prostoriji udruge umirovljenika. U nedjelju će biti održano nordijsko hodanje,  pokretom do zdravlja, u terminu od  od 09 ,00 do otprilike 10,00 sat. Start  će biti na Trgu Svetog Trojstva, a ruta će se kretati do Gradskog otoka pa do Ribičkog doma.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing