radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u Varaždinu

30.11.2017. 13:02:22
Stanje sigurnosti na području Grada Varaždina u prvih 10 mjeseci je zadovoljavajuće – rečeno je na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina.

Broj kaznenih djela i prekršaja u posljednje vrijeme je u padu, ali se bilježi porast prekršaja vezanih uz tuču, svađu i viku, narušavanje javnog reda i mira, vandalizma, uništenje imovine i fasade, te  pijenačevanja, rekao je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak. Bilježi se porast gospodarskog kriminaliteta od 114%, a zabilježen je i porast broja prekršaja i kaznenih djela vezanih uz drogu i to za 13%.

Dok je u prošloj godini otkriveno 69% počinitelja, u ovoj godini, u prvih 10 mjeseci je pronađeno njih 65%. Otkriveni su i počinitelji koji su bacili bengalke na Thompsonovom koncertu u Areni i protiv njih je podnesen  optužni prijedlog.
- Ljudima svašta pada na pamet. Na zadnjem javnom okupljanju koje smo imali u dvorani, ne znam čime potaknuti, ali tada su tri osobe zapalili bengalke među 8000 tisuća ljudi. Odkale im takva ideja da ugroze sigurnost svih oko sebe – rekao je Bosak.

Gradonačelnik Ivan Čehok zadovoljan je stanjem sigurnosti, a isto tako je zamolio građane da ove blagdane proslave u mirnijem duhu.
- Molimo građane da preko ovih blagdana, pogotovo kada je riječ o djeci i mladim ljudima, da se svi zajedno educiramo oko potpuno nepotrebne uporabe pirotehničkih sredstava, jer onih mogu biti jako opasni, naročito za djecu – rekao je Čehok.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing