radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Gradski su se pročelnici odrekli svojih pozicija

28.11.2017. 13:25:52
Sedmero pročelnika u varaždinskoj Gradskoj vijećnici je dalo otkaz na svoja pročelnička mjesta, ostavši i dalje zaposlenicima Grada.

Branka Matavulj iz UO za poslove gradonačelnika, Mirna Kezele iz UO za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove, Mirela Ivanković iz UO za financije, proračun i javnu nabavu, Mario Sambolec iz UO za komunalni sustav i urbanizam, Goranka Grgić iz UO za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju), Danijela Vusić iz UO za društvene djelatnosti te Damir Mikulić iz UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša na pročelničke su funkcije došli za vrijeme mandata bivšeg HNS-ovog gradonačelnika Gorana Habuša, a sada bi trebali biti preraspoređeni na nova radna mjesta. Gradonačelnik Ivan Čehok ne želi komentirati njihove osobne životne odluke, ali pojašnjava što dalje.

- Mi ćemo kao gradska vlast sada nastojati postaviti privremene pročelnike ili vršitelje dužnosti, i to od postojećih zaposlenika. Nema novih zapošljavanja, nema otpremnina kao što se nagađa, nema nikakvih dodatnih troškova. Mi smo već sada smanjili broj zaposlenih, smanjili smo troškove i plaće i materijalne troškova i još ćemo ih ove godine znatno smanjiti – rekao je Čehok.

U kratkom vremenu, kaže Čehok, imenovat će se privremeni pročelnici nakon čega će se raspisati natječaj za pročelničke funkcije. Gradonačelnik kaže da će nastojati da čelni ljudi budu kompetentne osobe s referencama koji već sada rade u Gradu.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing