radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Štromar odgovorio na Čačićeve prozivke

07.11.2017. 09:45:12
Potpredsjednik Vlade RH, ministar graditeljstva i prostornog uređenja i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar na jučerašnjoj je konferenciji za novinare odgovorio na prozivanja varaždinskog župana Radimira Čačića da radi protiv interesa građana Varaždinske županije.

Istaknuo da ga ne smeta što se župan hvali projektima koje su pripremili on i njegovi suradnici u vremenu dok je Štromar bio župan, jer svi ti projekti pripremani su s ciljem da se građanima Varaždinske županije omoguće bolji standard i kvalitetniji život. U tom smislu, novinarima je pokazao prazan papir koji je predstavljao broj projekata koje je proveo župan Varaždinske županije Radimir Čačić.
- Ja imam osjećaj da gospodin Čačić ima jednu veliku frustraciju u svojem životu, a to je da nikad nije postao premijer, da nikad nije bio prvi čovjek Republike Hrvatske. Sada se vidi iz svih njegovih nastupa, svim pljuvanjem koja idu prema Hrvatskoj narodnoj stranci, prema meni osobno i prema ministrici Divjak. Mislim da ni ministrica Divjak ni HNS to ne zaslužuju – nastavio je Štromar.

Čačiću je ujedno poručio neka ne brine jer će sredstava u državnom proračunu biti osigurana kako bi se vratila zaostala sredstva vezana uz javno – privatno partnerstvo. Novinarima je potom podijelio listu od 14 činjenica vezanih uz javno-privatno partnerstvo na području Varaždinske županije.
- Što se Varaždinske županije tiče, radi se o povratu od 30 milijuna kuna te će u narednih nekoliko godina Varaždinska županija dobiti više od 200 milijuna kuna. Ostaje samo nadati se da će Čačić ta sredstva iskoristiti za obrazovanje, a ne za neke njemu bitne stvari i zadovoljavanje osobnih potreba i ambicija, a to su kao što sada vidimo kupnja automobila i veliki računi za reprezntaciju po restoranima i slično - rekao je Štromar te dodao da će u narednoj godini proračun Varaždinske županije biti veći za 53 milijuna kuna, sva sredstva bit će transferirana iz državnog proračuna, od toga 45 milijuna na temelju sufinanciranja najma škola, a 8 milijuna na temelju novog Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kojeg je predložio još prije 3 godine HNS.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing