radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Održana radionica u okviru projekta Citywalk

31.10.2017. 07:13:08
Održana je početna radionica projekta Citywalk, kojeg u suradnji sa 13 partnera provodi Grad Varaždin. Riječ je o projektu čiji je osnovni cilj poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja, kao sredstva urbane kulture. Vrijedan je više od 2 milijuna i 380 tisuća eura, a trajat će 30 mjeseci.

Iako je Varaždin poznat kao grad pješačenja i bicikliranja, zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar ipak smatra da su promjene potrebne.
- Ovim projektom se pokušava promijeniti svijest lokalne zajednice o zdravom načinu života i većem korištenju alternativnih načina prijevoza. Grad Varaždin je dobio oko 1 milijun i 200 tisuća kuna za provođenje projekta i prve faze su promocija i izrada projekta u kojem će se napraviti analiza urbane mobilnosti – rekao je Avar.

Danilo Čeh, predstavnik slovenskih partnera u projektu “Citywalk” istaknuo je kako u njemu sudjeluje 13 partnera iz devet europskih država, a projekt je jedan od 50 odobrenih, od ukupno pristiglih 940 u sklopu Programa transnacionalne suradnje Dunav 2014-2020.
Iako je naglasak na pješačenju, predloženi projekt se holističkim pristupom odnosi prema problemu - poboljšavajući urbanu mobilnost kroz učinkovito kombiniranje različitih sredstva transporta.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing