radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Nova rasvjeta na lepoglavskoj zaobilaznici

12.10.2017. 11:44:35
Do kraja godine na pet bi križanja državne ceste D35 na području grada Lepoglave trebala zasvijetliti novopostavljena rasvjeta čime bi se u velikoj mjeri povećala sigurnost prometa na ovim potencijalno opasnim prometnim točkama.

Projekt osvjetljavanja navedenih križanja rezultat je suradnje Grada Lepoglave i Hrvatskih cesta koje su prihvatile gradsku inicijativu za osvjetljavanjem križanja na lepoglavskoj zaobilaznici.

Vrijednost projekta je oko 1.100.00 kuna i u najvećoj će ga mjeri financirati Hrvatske ceste koje su glavni investitor i nositelj projekta. Grad Lepoglava u njegovu financiranju sudjeluje s oko 150.000 kuna koliko je koštala izrada projektne dokumentacije koju je Grad već ranije pripremio inicirajući navedeni projekt.

Hrvatske su ceste već provele javni natječaj za obavljanje radova, a ovih su dana predstavnici Hrvatskih cesta, Grada Lepoglave, izvođača radova te nadzora građevinskih i elektro radova obišli lokacije na kojima će se postaviti rasvjeta.

-  Zahvalni smo Hrvatskim cestama što su prepoznale važnost ovog projekta i prihvatile našu inicijativu. Cilj nam je povećati sigurnost u prometu na ovoj dionici na kojoj su se, na žalost, događale prometne nesreće s najtežim posljedicama za sudionike. Općenito, u Gradu nastojimo uređenjem komunalne infrastrukture sigurnost sudionika u prometu podići na najvišu moguću razinu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru radova postavljanja rasvjete na navedenim križanjima planira se gradnja kanala za buduće vodove kandelaberske javne rasvjete na potezu od asfaltne baze do raskrižja na ulazu u Lepoglavu s državne ceste D35 u Čretu.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing