radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Priznanje profesorici Lei Lesar - Dolenc

12.10.2017. 07:46:46
U rezidenciji njemačkog veleposlanika, profesorici njemačkog jezika iz Vidovca Lei Lesar-Dolenc svečano je uručen njemački savezni orden za zasluge. Oreden za zasluge, odnosno, Križ za zasluge na vrpci Reda za zasluge Savezne Republike Njemačke koji dodjeljuje predsjednik Savezne Republike Njemačke, predstavlja priznanje istaknutom dugogodišnjem pedagoškom i kulturnom angažmanu Lee Lesar-Dolenc na promicanju suradnje na području njemačkog jezika i kulture.

U sklopu svog dugogodišnjeg djelovanja, Lea Lesar-Dolenc pokrenula je ili sudjeluje u nizu obrazovnih i kulturnih projekata kao što je međunarodni kazališni festivali u HNK Varaždin (Dramske igre na njemačkom jeziku), Europski dan jezika u Varaždinskoj županiji te casting show „Max sucht den Superstar“ („Max traži super zvijezdu“). Profesorici Lei orden je uručio njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Thomas E. Schultze.

Među uzvanicima na svečanosti bili su ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, ravnatelj Osnovne škole Vidovec Predrag Mašić i drugi predstavnici hrvatskih institucija, kao i predstavnici njemačkih kulturnih i obrazovnih institucija u Hrvatskoj te suradnici i obitelj dobitnice ordena.

Veleposlanik Schultze u svom je govoru istaknuo da njemački Red za zasluge predstavlja najviše nacionalno priznanje koje predsjednik Savezne Republike Njemačke dodjeljuje za zasluge koje služe općem dobru te da je Lea Lesar-Dolenc vrlo zoran i svijetao primjer toga što se velikim zalaganjem može postići u promicanju njemačkog kao stranog jezika. Veleposlanik je istaknuo da su Njemačka i Hrvatska povezane na mnogo načina te zaključio da je Lea Lesar-Dolenc toj povezanosti podarila posebno lice: lice mladosti njezinih učenica i učenika.
 
Fotografija:Gerald Hühner

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing