radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

AZRA -i dodijeljeno milijun kuna

10.10.2017. 09:16:12
U Šibeniku je od 5. do 7. listopada 2017. održana konferencija “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“, koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a na kojoj su predstavljeni Nacionalna razvojna strategija RH, novi zakonodavni okvir regionalnog razvoja, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog onda za pomorstvo i ribarstvo te iskustva Slovačke Republike.

Sporazum o suradnji na izradi ˝Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine˝ i procesu pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata vrijedan ukupno 21 milijun kuna, potpisali su predstavnici regionalnih koordinatora u okviru konferencije. Pritom je AZRA-i dodijeljeno milijun kuna, a sporazum je potpisao direktor Krunoslav Lukačić.

-Nacionalna razvojna strategija, strateški je dokument koji definira viziju razvoja Republike Hrvatske i glavne razvojne i strateške smjerove te jedan od glavnih temelja za izradu programskog okvira za korištenje sredstava fondova Europske unije i drugih međunarodnih izvora financiranja dostupnih Republici Hrvatskoj u razdoblju do 2030. godine. Agenciji za razvoj Varaždinske županije ovo je još jedno važno priznanje u ulozi regionalnog koordinatora jer postajemo ključni partner Ministarstvu u izradi ove strategije, rekao je prilikom potpisivanja direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić.

Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ organizirana je u okviru informativnih aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s ciljem razmjene iskustava te povezivanja i  jačanja suradnje svih razina na realizaciji što većeg broja projekata. Kroz dvanaest predavanja i radionica bilo je riječi i o aktualnim mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova, kao i programima europske teritorijalne suradnje. Kao primjer dobre prakse održana je radionica na temu regionalnog razvoja Slovačke uz pomoć EU fondova, o kojoj je govorio potpredsjednik Vlade Slovačke Republike, Peter Pellegrini.

Konferenciji su nazočili i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije Larisa Križan Breljak te Krunoslav Blaži i Maja Lehman iz AZRA-e.
 

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing