radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Počela radionica tkanja u Udruzi "Ivanečko sunce"

09.10.2017. 14:56:02
U društvenim prostorijama Udruge Ivanečko sunce u Gajevoj ulici u Ivancu počele su radionice tkanja. U tijeku je, naime, provedba projekta „(Ne)spretnim rukama do čuvanja tradicije“. Taj se projekt financira bespovratnom novčanom potporom od 10.000 kuna, koju je ovoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem dodijelio HEP u sklopu natječaja Svjetlo na zajedničkom putu.

Zahvaljujući potpori, Ivanečko sunce je nabavilo tkalački stan, ali i vunu, pamuk i pređu pa sada članovi udruge vrijeme provode u svladavanju osnova tkanja. Ujedno projekt ima visoku rehabilitacijsku vrijednost jer njime članovi poboljšavaju koordinaciju očiju i ruku te time razvijaju svoje motoričke i psihofizičke sposobnosti.

Radionice tkanja za članove održavaju se triput mjesečno po tri sata, a nakon što članovi svladaju osnove tkanja, ono će im postati redovita aktivnost u sklopu redovitih druženja i boravka u društvenim prostorima.

- Zaista smo sretni što smo kroz ovaj projekt za naše članove osigurali novu aktivnost. Pojedini članovi pokazuju veliku volju za tkanjem i odlično su se snašli. Veliku pomoć u provedbi i prijavi projekta imamo od Projektnog ureda Grada Ivanca i to nam u ovom trenutku puno znači – poručila je predsjednica Sunca Ljerka Rogina.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing