radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

25. godišnjica osnutka "PUMA"

05.10.2017. 13:08:44
7. gardijska brigada "PUMA" predstavila je program obilježavanja 25. godišnjice osnutka. Obilježavanje počinje 14. listopada, sv. misom u povodu završetka borbenog djelovanja i povratka 7. gardijske brigade "PUMA" s ratišta. Tog dana bit će upriličeno i druženje pripadnika 7. Gardijske brigade "PUMA" u Memorijalnom centru hrvatskih branitelja Varaždin.
Budući da je brigada po povratku s terena, 17. listopada 1995. godine, započela s izvršavanjem mirnodopskih zadaća, na taj datum, "PUME" će promovirati jubilarnu poštansku marku, rekao je predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade "PUMA" Robert Puja.
- Na tu ideju smo stvarno jako ponosni jer ta marka će ostati za vječnost – rekao je Puja. Takvu marku nema nijedna brigada u Hrvatskoj, tako da su "PUME" začetnici na temelju čega će naredne godine i druge brigade dobiti svoje poštanske marke.

Osim toga, "PUME" su u povodu 25. godišnjice pripremile bogat program.  Bit će organizirana likovna kolonija, sportska manifestacija učenika srednjih škola, koncert Puhačkog orkestra Hrvatske vojske,kazališna predstava "Balade Petrice Kerempuh", koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape Sveti Juraj, izložbe, javne tribine i izložbeno – prodajni sajam.
Središnje svečanosti bit će 21. i 22. prosinca, a 23. prosinca bit će i koncert za mlade pod nazivom  "Varaždinske rock snage za "PUME".
Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prigodom potvrdio i Thompsonov koncert koji će se održati 26. studenog u varaždinskoj Areni, a za "PUME" je najavio i određen popust. Osim toga, gradonačelnik je ponosan na organizaciju "PUMA" te smatra da ovakav bogat program u koji su uključeni svi građani, u svim društvenim segmentima, nema nijedna brigada.

Predstavljanju su nazočili članovi Puma, Željko Dvekar i Igor Tkalec.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing