radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Zahvalnice umirovljenim djelatnicima u prosvjeti

04.10.2017. 14:10:15
Svjetski je dan učitelja. Stoga je današnji dan u našoj Županiji ujedno prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

- Zaista je malo zanimanja, profesija, koje ljudi obavljaju, a koji s razlogom mogu imati taj prefiks plemenitost. Medicina, sasvim sigurno u cjelini, ali i obrazovanje je temelj za formiranje, dakako uz obitelj, kvalitetne osobe. Uloga učitelja, u povijesti, a i danas, ne može biti nikad dovoljno valorizirana. Mi ovdje, u ovoj Županiji, smo uvjereni da upravo na tom području treba uložiti najveće moguće napore - rekao je župan Radimir Čačić.

Na prigodnoj svečanosti u Županijskoj palači djelatnicima koji su ove godine otišli u mirovinu obratio se župan Čačić, dok je zamjenik župana Tomislav Paljak uručio prigodne poklone i zahvalnice. Tako je zahvalnice primilo čak 58 učitelja, nastavnika, profesora, spremačica, odgojiteljica, domara i ložača te jedna ravnateljica škole. Među njima, tri učiteljice u mirovinu odlaze nakon 44 godine radnog staža, a dvojica nastavnika nakon čak 45 godina radnog staža.

Jedan od njih je i Branko Topić, poznati varaždinski profesor, ujedno i voditelj Centra izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije. U mirovinu odlazi nakon 40 godina i 6 mjeseci radnoga staža, a za svoj posao je rekao:
- Ima jedna zgodna ruska poslovica koja kaže da se učitelji i stabla po plodovima poznaju. Zato je naš posao lijep. Jednog dana kada sretneš svoga učenika koji kaže 'bilo nam je lijepo, naučili smo puno', neki kažu 'da smo vas bar više slušali', to je neka satisfakcija, odnosno nekakav poticaj cijelog radnog vijeka. Ta povratna informacija je poticaj, a sve drugo je zanemarivo – zaključio je Topić.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing