radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Varaždinsko bučino ulje u novoj ambalaži

15.02.2018. 11:39:34
U Županijskoj palači u Varaždinu potpisan je ugovor između Varaždinske županije i design studija „Reci DA“ za usluge dizajna originalne boce za punjenje i plasman „Varaždinskog bučinog ulja“.Ugovor su potpisali zamjenik župana Tomislav Paljak te Ivan Goričanec iz design studija „Reci DA“, a potpisivanju ugovora su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj  Dragutin Vincek te predsjednik Udruge „Varaždinsko bučino ulje“ Ivan Županić.

Naime, Varaždinska županija do sada je uspješno zaštitila nekoliko proizvoda na EU razini (zagorski puran, varaždinsko zelje), postoji i zaštićen proizvod na RH razini (varaždinski klipič) oznakom zemljopisnog podrijetla kao i čitava plejadu zaštićenih robnih marki pri Zavodu za intelektualno vlasništvo. Jednu od takvih zaštita ima i „Varaždinsko bučino ulje“. Svoju formalnu zaštitu nosi od 2008. godine. Zamjenik župana Paljak izrazio je zadovoljstvo što se krenulo u revitalizaciju bučinog ulja te je naglasio  kako se u našem kraju proizvodi dvadeset posto svih količina bučinog ulja u Hrvatskoj.

-Želimo od Varaždinskog bučinog ulja napraviti svjetski brend. To je jako ambiciozno - ali nije neostvarivo. Željeli bismo da se o našem bučinom ulju govori u kategorijama zdravih svojstava, baš kao o istarskom ili dalmatinskome maslinovom ulju-naznačio je zamjenik župana te dodao kako bi se bučino ulje u novoj boci moglo pojaviti već za predstojeći Špancirfest.

- Planiramo i Bučograd u Atriju Županijske palače za vrijeme Špancirfesta te ćemo na taj način dati potpunu podršku i zamah popularizaciji bučinoga ulja – zaključio je Tomislav Paljak.
Ivan Goričanec iz studia 'Reci DA' napomenuo je da bi možda moglo biti zastoja u samoj proizvodnji. 

- Tvrtka koja bi izrađivala boce ove godine sve radi u maslinastoj boji, dok su se proizvođači ulja opredijelili za tamniju varijantu. Vjerojatno ćemo napraviti za Špancirfest primjerke u maslinastoj boji, pa bi se onda krajem ove godine godine radilo i u ovoj drugoj boji- rekao je Ivan Goričanec te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te sudjelovanjem u stvaranju jednog velikog brenda.

TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing