radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Riješen problem pitke vode u Domu zdravlja

13.02.2018. 12:20:09
U ludbreškom Domu zdravlja napokon je riješen problem sa pitkom vodom. Nakon niza pokušaja da se vodovodna mreža očisti od primjesa koje su činile vodu neprimjerenom za upotrebu, rekonstruirana je vodovodna mreža. Rekonstrukcija vrijedna 347 tisuća kuna financirana je iz decentraliziranih sredstava Doma zdravlja Varaždinske županije.

- Iako je na taj problem bilo ukazano još 2016. godine ništa se po tome pitanju nije rješavalo. Tek nakon inicijative i upita vijećnika Horvata koji je iz ovoga kraja, krenulo se u brzinsko rješavanje ovoga problema, jer je bilo nedopustivo da Dom zdravlja koji bi morao biti ogledalo zdravlja i čistoće ima nečistu i nepitku vodu. Taj problem je sada riješen, u posljednjih nekoliko mjeseci bila je više nego dobra koordinacija izvođača radova, ali i susretljivost te razumijevanje svih zdravstvenih djelatnika Doma zdravlja u Ludbregu. – rekao je zamjenik župana Robert Vugrin.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić naglašava da dvije godine Županija nije imala sluha za ovaj problem.
-Mi  smo na ovaj problem ukazali odmah, 2016. godine. Vijećnici u onom mandatu na Županijskoj su skupštini isto tako "vikali" da se taj problem mora riješiti. Meni je žao što je do toga uopće došlo i da smo se danas, u 2018. godini, morali okupiti i reći da Dom zdravlja ima pitku vodu, što je naravno žalosno – rekao je Bilić.

Zamjenik župana Vugrin najavio je da se u ovoj godini planira ugraditi dizalo kako bi se riješio problem pristupačnosti ginekološkoj ambulanti, laboratoriju i radiologiji koji se nalaze na prvom katu ove zgrade. Ujedno će se investirati 220 tisuća kuna u opremu opće i obiteljske medicine. Ginekološka ambulanta dobit će opremu u vrijednosti 100 tisuća kuna, a  Europski socijalni fond i Ministarstvo zdravstva će u 100 postotnom iznosu financirati specijalizaciju 14 liječnika u Varaždinskoj županiji.

U županiji će u sljedeće dvije godine biti investirano preko 4,2 milijuna kuna u infrastrukturne zahvate i preko 8,2 milijuna kuna u opremu.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing