radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Uskoro provedba Eurodyssée programa

12.02.2018. 16:00:55
Varaždinska županija poziva sve zainteresirane poslodavce, potencijalne partnere, da se uključe u suradnju u provedbi Eurodyssée programa na način da omoguće mladim ljudima obavljanje prakse.

Varaždinska županija od 2006. godine sudjeluje u  Eurodyssée programu – međuregionalnom programu razmjene mladih u dobi od 18 do 33 godine, koji u periodu od 3 do 7 mjeseci borave u nekoj od regija partnera. Svrha Programa je omogućiti mladim ljudima različitih obrazovnih profila da nauče jezik zemlje domaćina te steknu profesionalno iskustvo. Regija domaćin, u ovom slučaju Varaždinska županija, dužna je pokriti sve troškove koji uključuju: intenzivni jezični tečaj, smještaj i stipendiju. Osim toga, Županija je dužna organizirati i kulturna događanja, te kandidate upoznati s povijesnim i kulturološkim znamenitostima regije i države. Obveze poslodavca su da osigura mentora koji će biti zadužen za uvođenje kandidata/kandidatkinje u posao i praćenje njegova/njezina rada. Program će se u Varaždinskoj županiji provoditi od 20. travnja do 20. srpnja. 

Iz Varaždinske županije napominju da sam iskaz interesa ne znači da ćete dobiti kandidata/kandidatkinju, s obzirom da sve ovisi o profilu kandidata koji će se prijavljivati i koji zadovolje uvjete nakon intervjua s koordinatorom.  Regije moraju objaviti mogućnosti za praksu koje se nude na njihovu području na službenoj online platformi Eurodyssée programa, a o ishodu će svi poslodavci biti obaviješteni. Izvorni govornici stranih jezika idealna su prilika za jačanje komunikacijskih vještina zaposlenika, a mnogi od njih već imaju mrežu poslovnih kontakata u matičnim regijama /državama, te mogu pomoći u širenju mreže partnera i potencijalnih novih suradnika. Svi zainteresirani poslodavci prijavljuju se putem obrasca. Ispunjeni Obrazac šalje se u Upravni odjel za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije na e-mail: larisa.krizan@vzz.hr.   Za sva dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti na tel. 390 576. Rok za iskaz interesa je do 15. veljače  2018., do 12.00 sati.
Više informacija na:  www.eurodyssee.eu TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing