radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

400-tinjak malih maškara okupilo se u Marofu

12.02.2018. 12:04:45
Bijeli medvjedići, klaunovi, abeceda, eskimi ili pak jednorozi, samo su neke od maski mališana iz novomarofskih dječjih vrtića, 3. po redu "Dječjeg Fašnika v Marofu", koji je ove godine okupio 400-tinjak mališana.

 Uz mališane iz DV "Novi Marof", DV "Bambi", DV "Anđeo" iz Oštrica, sudjelovali su i polaznici novomarofskog Društva Naša Djeca te Plesnog studija "M-fit". Povorci od gradskog vrtića do Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" pridružili su gosti iz DV "Leptirić" iz Ljubešćice. Vrhunac "Dječjeg fašnika" bilo je predstavljanje na pozornici te "preuzimanje vlasti" i ključeva grada od zamjenika gradonačelnika Ivana Tuka. Nakon predstavljanja i šetnje pozornicom uslijedila je prava fašnička fešta uz DJ-a i nezaobilazne krafne.

– "Dječji Fašnik v Marofu" ponovno je potvrdio status jednog od najmasovnijih fašnika u županiji, kad su u pitanju najmlađi. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebice tetama i mališanima iz naših vrtića koji su predano u posljednjih mjesec dana izrađivali maske i kostime – kazala je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić, glavni organizator manifestacije.

Inače, uz Turističku zajednicu i Pučko otvoreno učilište te vrtiće, u organizaciju "Dječjeg fašnika v Marofu" uključio se i Grad Novi Marof koji je za mališane osigurao krafne. U organizaciji Fašnika pomogli su i volonteri Srednje škole Novi Marof.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing