radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Održana je promocija knjige Ante Guge

09.02.2018. 15:17:19
U ugodnom ambijentu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec u Ivancu održana je promocija romana Ante Guge „Žetva u polju otrova“.

Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR RH Ogranak Ivanec je, također  pripomenuo kako je promocija romana kolege Ante Guge jedna od aktivnosti programa u 2018. godini, a ujedno i dokaz širine u radu Ogranka, te potvrda činjenice kako hrvatski branitelji imaju širok spektar interesa.
-S obzirom da imamo u planu još sličnih aktivnosti, nadamo se da je ovo tek početak uspješne suradnje sa  Gradskom knjižnicom - istaknuo je Cikač.

Roman je posvećen (i) Guginim kolegama novinarima stradalima u Domovinskom ratu, njh 14, a glavni lik je ratni reporter Ivan Šimić, kroz kojega autor iznosi povijesne činjenice, kao i neke svoje doživljaje.
Roman je fikcija temeljena na povijesnim činjenicama s kojima sam želio na popularan način ispričati povijest 20. stoljeća koja je jako utjecala na sve nas. Želim poslati poruku, čitatelje naprosto natjerati na razmišljanje što nam se i zašto sve to događalo desetljećima, kada su se često na suprotnim stranama znali naći i članovi istih obitelji - rekao je Gugo.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing