radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Prije novog snježnog vala ceste će biti posoljene

07.02.2018. 15:44:24
Snijeg koji je padao noćas i jutros uzrokovao je poteškoće u prometu. Tijekom noći i jutra angažirano je ukupno 48 ekipa, od kojih je 16 u gradu Varaždinu. Tijekom noći ceste su dva-tri puta posipavane, snijeg se raličio, no zbog intenzivnog padanja, zadržavao se na kolniku. Sad je situacija bolja. HAK javlja da su prestali zimski uvjeti  na autocesti Goričan-Zagreb između Goričana i Brezničkog Huma.

Na županijskim cestama angažirano je bilo tridesetak ekipa koje su čistile snijeg.
- Ekipe su naravno odmah krenule sa preventivnim posipavanjem, a kasnije, s obzirom na količinu snijega išlo se u raličenje i čišćenje snijega diljem županije, na naših gotovo 1000 km cesta – rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački. I ovaj je put najviše problema bilo u brdskom području.
- Cestica, Vinica, ivanečko i lepoglavsko područje – sama po sebi konfiguracija terena je zahtjevna, ali evo, to su ekipe s dugogodišnjim iskustvom riješile. Snijega realno nije bilo onoliko koliko ga je moglo biti u našem kraju, tako da je to sve skupa išlo jednostavnije – dodao je Osonjački te najavio daljnje aktivnosti.
- S obzirom na prognozu, sigurno će prije novog snijega sve biti posoljeno. Srećom, s obzirom na dosadašnju zimu i manju potrošnju, zasada sol sigurno nije upitna. Zaliha ima dovoljno – zaključio je Osonjački.

   
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing