radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Zamjenici u posjetu gradu Ravensburgu

07.02.2018. 10:52:54
Zamjenici varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar jučer su boravili u partnerskom gradu Ravensburgu u Njemačkoj.
-Jako nam je drago da možemo potvrditi prijateljstvo između dva grada i pozvati naše prijatelje iz Ravensburga ponovno u naš grad. Veseli nas suradnja između dvije glazbene škole i zajednički koncerti koje pripremaju najprije u Ravensburgu, a potom u Varaždinu - istaknuli su zamjenici varaždinskog gradonačelnika nakon susreta s Danielom Rappom, gradonačelnikom Ravensburga, varaždinskog grada partnera u Njemačkoj.  Zajedno s ravnateljem Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom i ravnateljem Glazbene škole Davorom Matačićem u gradskoj su vijećnici Ravensburga razgovarali su o prijateljskim vezama između dva grada, suradnji koja se planira, proslavi 190. godišnjice Glazbene škole u Varaždinu i brojnim drugim temama. Posjetili su i Varaždiner garten, park s dječjim igralištem smješten uz jednu od najstarijih kula unutar povijesne jezge Ravensburga, koji simbolizira prijateljstvo između hrvatskog i njemačkog grada.

Matačić, Rojnik i profesorica Glazbene škole Dada Ruža susreli su se i s čelnim ljudima Glazbene škole u Ravensburgu i gradskog Ureda za škole, mlade, sport i međunarodno partnerstvo grad Ravensburga te obavili završne dogovore oko zajedničkog koncerta mladih glazbenika. Najprije 7. travnja u Ravensburgu, a potom 14. travnja u Varaždinu, učenici će izvesti djelo "The Genesis suite" Tolga Kashifa, uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing