radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

19 vatrogasaca uspješno je završilo obuku

05.02.2018. 12:11:12
U vatrogasnom domu u Cestici završen je program osposobljavanja za zvanje vatrogasac kojeg su zajednički organizirale Vatrogasne zajednice iz općine Cestica, Maruševec, Petrijanec i Vinica. Osposobljavanje je odradila Gradska vatrogasna zajednica Varaždin kao rezultat uspješne suradnje ovih vatrogasnih organizacija.

Stručno osposobljavanje i usavršavanje kadrova je nezaobilazan čimbenik kvalitetnog izvršavanja osnovnih zadaća vatrogasne struke, a najvažnije mjesto zauzima osposobljenost za preventivno i operativno djelovanje u domeni vatrogastva i zaštite od požara. Tako je nakon 80-tak sati teorijske i praktične obuke, završni ispit iz sedam predmeta uspješno položilo 19 pripadnika vatrogasnih društava iz spomenutih općina. Teorijski dio te dio vježbi održan je u vatrogasnom domu u Cestici, dok je drugi dio vježbi odrađen u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Varaždina.

Nakon završnog ispita, novim vatrogascima su se obratili županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš čestitavši im na postignutom zvanju, te predsjednik VZO Cestica Darko Majhen koji im je zaželio puno uspjeha u daljnjem osposobljavanju i napredovanju u vatrogasnoj karijeri.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing