radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Projekt o promišljanju socijalnih problema

05.02.2018. 11:32:32
U Pastoralnom centru u Ludbregu, danas počinje provedba projekta „Zajedništvo ljubavi – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom", a koji će se održavati sve do petka, 9. veljače.

Za vrijeme održavanja projekta sudionici će posjetiti različite ustanove i udruge koje brinu o osobama s invaliditetom na području Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije te još neka mjesta u kojima se želi mlade senzibilizirati za socijalnu problematiku društva. Projekt u sebi sadrži nekoliko različitih dimenzija; učenici se upoznaju s teoretskim sadržajem, odlaze u različite udruge gdje su osobe s invaliditetom i s njima imaju radionice i druženja, a sve je to prožeto duhovnošću uz svakodnevno slavlje svete mise, jutarnju i večernju molitvu te duhovne poticaje u kojima sudjeluju osobe koje žive na tzv. fazendi, mjestu gdje se nalaze ovisnici o drogi.

Projektni tjedan bit će realiziran uz pomoć zaklade socioMovens, sastavnice Socijalnog instituta Kommende Dortmund nadbiskupije Paderborn, koja već nekoliko godina promovira socijalni nauk Crkve među mladima srednje i istočne Europe. Iz tog razloga, u Hrvatskoj se organizira već peti ovakav tjedan u kojemu mladi promišljaju o socijalnim problemima i svojemu angažmanu u društvu. Po drugi puta u središtu programa će biti osobe s invaliditetom.

U projektu sudjeluje 20 srednjoškolaca i dvoje profesora Druge gimnazije u Varaždinu, dva gosta iz Njemačke, tri osobe s intelektualnim teškoćama te nositelji projekta: Ivana Peček, Anika Sačić i vlč. Leonardo Šardi.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing