radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Hoće li se u Varaždinu izgraditi Hilton hotel?

02.02.2018. 15:41:39
Švicarska tvrtka Immo Invest partner iz Glattbrugga, koja se bavi  ulaganjem u nekretnine,  voljna je u Varaždinu do 2021. godine izgraditi Hilton hotel s četiri zvjezdice i 110 soba.  Investicija, čija se vrijednost procjenjuje na 10 do 12 milijuna eura obuhvatila bi uređenje  Vile Oršić i dogradnju objekta.

Na čelu tvrtke su Džek i Frenk Djordić, švicarski poslovni ljudi hrvatskog podrijetla i državljanstva, koji žele izgraditi od 10 do 20 hotela u manjim kontinentalnim gradovima Hrvatske i tako doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma.
- Privukla nas je Hrvatska zbog toga što smo porijeklom Hrvati i zbog toga što nam je žao zbog trenutnog raseljavanja Hrvatske. Što se Varaždina tiče, to je za svakog investitora jedan od interesantnijih gradova u Hrvatskoj, osobito u turizmu – rekao je Džek Djordić

Potencijalni investitori susreli su se danas s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, a  inicijator susreta bio je Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Zurichu. Podršku je dao i veleposlanik Švicarske Konfederacije Stefan Esterman.
- Radi se o velikoj investiciji pa je suradnja švicarskih investitora s lokalnim institucijama iznimno bitna. Švicarski investitori se moraju prilagoditi ovim uvjetima ovdje, naročito zato što se vila nalazi u samom centru i zato što će biti dugoročna ostavina Gradu Varaždinu - rekao je Esterman.

Grad bi ovom investicijom bio na dvostrukom dobitku, kaže gradonačelnik Ivan Čehok.
- Prije svega bismo obnovili kulturno-povijesni spomenik, ali i cijeli taj kompleks s obzirom da je ispred toga bio perivoj i svi znamo kako je to nekada izgledalo. Konačno bismo imali jedan veći hotel. Čuli ste da se razmišlja o brendu Hilton. Za nas kao Grad to bi bio nevjerojatni dobitak jer mi smo turistički najpotentniji grad kontinentalne Hrvatske, ali nažalost, smještajnih kapaciteta nemamo dovoljno. Ja se veselim ako ovo bude uspjelo – zaključio je Čehok.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing