radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Vijeće Gornjeg Kneginca održalo 10. sjednicu

01.02.2018. 09:12:24
Održana je 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec.
Na prijedlog općinskog načelnika Gorana Kaniškog, donesena je Odluka o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za 30  operativnih vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec. Za stotine radnih sati nitko od operativnih članova ne prima nikakvu naknadu, zbog čega je općinski načelnik Goran Kaniški predložio Općinskom vijeću da se oslobode obveze plaćanja.

Odredbama Odluke propisano je da oslobađanje vrijedi samo za tekuću godinu. Vijećnici su donijeli Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića „Bubamara“ kojom su utvrđeni kraći programi vrtića (sportsko-zdravstveni program, program ritmike i suvremenog plesa, folklorni program, glazbeni program...),te njihovo trajanje i cijene. 

Između ostaloga, donesena je i odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i članova Općinskog vijeća izabranih s liste grupa birača zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec, u iznosu od 500 kuna po vijećniku godišnje, odnosno po vijećnici godišnje 550 kuna.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing