radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Breznički Hum dodijelio potpore za novorođene

31.01.2018. 15:04:03
Nastavljamo s dobrom tradicijom darivanja novorođenčadi u našoj općini - roditeljima svakog novog stanovnika Brezničkog Huma darujemo po 1000 kuna. Taj iznos je veći ukoliko je riječ o trećem ili četvrtom djetetu u obitelji, rekao je čelni čovjek općine Breznički Hum Zoran Hegedić, koji je roditeljima desetero novorođenih beba početkom tjedna podijelio novčane naknade. 

Natalitet u Brezničkom Humu je u konstantnom opadanju, a taj proces traje još od 80-ih godina, kada su mladi odlazili u Varaždin, Zagreb ili drugdje na školovanje i  posao. Nažalost, taj se trend do danas nije promijenio, dodao je Hegedić. 

Osim potpore roditeljima novorođenčadi, u općini rade i na projektu koji će u konačnici vrtićkoj djeci omogućiti boravak u dječjoj igraonici u Šćepanju te sudjeluju u nabavci bilježnica za osnovnoškolce, Županija je osigurala sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, a stipendiramo i naše studente, rekao je načelnik. Dodao je kako sve to općina čini uz minimalna sredstva izvornoga općinskog Proračuna koji je do sada godišnje iznosio tek milijun kuna.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing