radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Hoće li u Varaždinu biti izgrađen "turborotor"?

31.01.2018. 13:33:57
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, odgovarajući na vijećničko pitanje HDZ-ova Roberta Gotića o komunalnim projektima koji su u tijeku ili pripremi na području grada Varaždina, gradonačelnik Ivan Čehok najavio je da bi na frekventnom raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice na Banfici mogao biti izgrađen "turborotor".

- Zatražili smo projektiranje idejnog rješenja za  'turbo rotor', kako ga zove pročelnik Roberto Krajcer. To je rotor Koprivnička – Međimurska, rotor sa šest traka! Kako će se to odvijati, ne znam, ali vele stručnjaci da je moguće – najavio je Čehok.
Dodao je da je to jedno od rješenja, a budući da je to državna cesta, i Hrvatske ceste moraju reći svoje. Naručena je i nova semoforizacija na raskrižju Krklecove i Hallerove  ulice.
- Nećete više čekati 80 i nešto sekundi, nego 60 i nešto sekundi. Pitanje 'tokija' i na tom raskršću... Ako struka pokaže ili ako struka potvrdi ga je moguće tu napraviti rotor na tome mjestu, ja osobno nemam ništa protiv i to možemo napraviti - dodao je Čehok.

Što se pak tiče modela rješavanja prometa na Kućanskoj rampi, Čehok je istaknuo da je idejno rješenje izrađeno, te da je dokumentacija predana Ministarstvu prometa.  Napravljena je studija postojećeg prometa, ali i simulacija budućeg prometa, koje je osmislio prof. dr.sc. Božo Soldo. On je, podsjetimo, predložio izgradnju kružnog toka, i „normalnog“ i podzemnog na toj lokaciji.

- Sve smo to krajem godine predali Ministarstvu prometa, gospodinu Bilaveru, i molimo Boga da nas uvrste jer, naime, država zastupa i Grad Zagreb oko onog njihovog rotora. Država je, dakle, preuzela prijavu prema EU fondovima pa se nadamo da bi i naše rješenje moglo proći - istaknuo je gradonačelnik.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing