radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Udruženo u projekt informiranja

29.01.2018. 13:22:22
Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković danas su u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisali Sporazum o udruživanju u provedbi projekta Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice tako će  sa općinama Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Vidovec aplicirati na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za pružanje potpora jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava. Raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za dodjelu u okviru ovog Poziva je 47.200.000,00 kuna, a Varaždin, Varaždinske Toplice i četiri spomenute općine, s obzirom na broj stanovnika, mogu očekivati do milijun i 200 tisuća kuna. Iznos bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda (KF) po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti iznosi maksimalno 85 % od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva svrstavaju se u nekoliko grupa – tiskani mediji; radio i televizijske emisije/spotovi; tiskani materijali za informiranje i edukaciju; javne tribine za korisnike, edukacije i natjecanja za predškolsku i osnovnoškolsku djecu; mjere koje promoviraju ravnopravnosti žena i muškaraca i zabranu diskriminacije, te prilagođenost za osobe s invaliditetom i mjere za strane turiste s uputama za odgovorno postupanje s otpadom.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing