radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

268 natjecatelja na 2. Zimskom polumaratonu

29.01.2018. 12:00:16
U organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95 jučer je održan 2. Zimski polumaraton. Na stazi sa startom i ciljem kod varaždinske sportske dvorane na Dravi nastupilo je 268 trkačica i trkača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Varaždinski Zimski polumaraton specifičan je po tome što su natjecatelji startali u starosnim kategorijama po pet godina svake tri minute, od najstarijih do najmlađih. Tako utrka ima i duple pobjednike, one koji su prvi ušli u cilj s ovim starosnim hendikepom te one koji su imali najbolje neto vrijeme.Najbrži su bili Slovenci Matjaž Vrhunc i Helena Javornik. Poslije njih u cilj su stigli Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin Gornja Stubica i Đuro Komlenović iz Cjevomonta Kutina, odnosno Jasmina Ilijaš iz Marathon 95 i Anda Tomaš iz AK Svetica Zagreb. Pobjednici po neto vremenu su Ivan Maletić iz AK Žumebrak Sošice
i Jasmina Ilijaš. Druga i treće mjesta po neto vremenu pripala su Draženu Dinjaru i Slovencu Simonu Maleku Kuzmiču, odnosno Heleni Javornik i Andi Tomaš.

– Kroz zimu ljudi puno trče, treniraju, pa im treninzi postanu i dosadni. Traži se neka utrka početkom veljače ili krajem siječnja da se napravi test. U bližoj okolici, Sloveniji, Austriji, Italiji, nema utrke u tom terminu. Zato smo mi, iskusni organizatori utrka u klubu, odlučili organizirati utrku. Imamo povoljnu lokaciju na cesti od dvorane pa iza Aquacityja do Trnovca, koja nije prometna, a u slučaju snježnih nepogoda je očišćena. Tako da je održavanje utrke sigurno. I to je privuklo trkačice i trkače – izjavio je predsjednik TK Marathona 95 Goran Pongračić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing