radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

U Ivancu je povećan broj krađa iz privatnih kuća

25.01.2018. 09:35:11
Opće stanje sigurnosti na području grada Ivanca u svim je segmentima zadovoljavajuće osim u jednom, a to je izrazito povećan broj krađa iz privatnih kuća. Policija opravdano sumnja da je riječ o skupini koja „operira“ na potezu Varaždin – Maruševec – Ivanec – Lepoglava i koja pod krinkom skupljanja sekundarnih sirovina ulazi građanima u dvorišta te, iskorištavajući njihovu odsutnost ili nepažnju, ulazi u kuće te krade novac i vrijedne stvari. Izjavio je to u utorak, 23. siječnja, na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za prevenciju Grada Ivanca, novi načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak te upozorio građane da obavezno zaključavaju kuće i da nepoznatim osobama ni pod kakvim izlikama ne dopuste ulazak u svoje okućnice.

Također, najavio je intenzivniju suradnju s Gradom, jačanje preventivnih akcija usmjerenih mladima te suradnju s medijima u cilju pojačanog informiranja građana radi samozaštite. Sjednica je održana pod predsjedanjem gradonačelnika Milorada Batinića koji je aktualizirao i potrebu rješavanja niza drugih problema, temeljem upozorenja samih građana.

Među ostalim, zatražio je od Ivkoma i drugih nadležnih službi da uvaže upozorenja i zahtjeve Udruge invalida ILO Ivanec te da na ispravan način označe parkirališna mjesta na gradskoj špici za invalidne osobe. I kod Superkonzuma ih je potrebno urediti na lokaciji pogodnoj za osobe s invaliditetom. Prenio je i apele mještana Horvatskog da policija još jednom pregleda vertikalnu signalizaciju uz županijsku cestu jer građane zbunjuje način na koji su sada postavljeni znakovi ograničenja brzine. Aktualizirao je i problem uređenja autobusnih stajališta na kolničkom dijelu te kazao da je u vezi s time Grad već poslao upit MUP-u Hrvatske i o njegovu odgovoru ovisi hoće li se barem na lokalnim i županijskim cestama ubuduće moći urediti autobusna stajališta na kolniku.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing