radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Mogućnost suradnje s američkim sveučilištem

23.01.2018. 15:41:47
U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održan je prijem za Johna Vodelicha i Marka Fullera, predstavnike Sveučilišta Whitewater iz države Wisconsin u Sjedinjenim Američkim Državama.

Baseball klub Vindija iz Varaždina već 10 godina ostvaruje uspješnu suradnju s američkim Sveučilištem, a predsjednik Goran Vučetić jedan je od glavnih promicatelja ove buduće suradnje koja se namjerava razviti kroz povezivanje sveučilišta i fakulteta te otvaranje mogućnosti razmjene studenata, odnosno igrača baseballa.
- Mi smo već 2009. godine napravili razmjenu igrača. Sada nam ponovno dolaze dva igrača na razmjenu, a upravo nam je to bila podloga da suradnju podignemo na jedan veći nivo. Ovaj sastanak pokazuje da se imamo čemu nadati. Naš cilj je da jedno varaždinsko dijete, student ili građanin razmijeni svoja sportska, kulturna i obrazovna znanja i iskustva  i bit ćemo zadovoljni kada to uspijemo -  objasnio je Vučetić.

U Varaždin dolaze James Georgakas, ljevoruki bacač ekipe “Warhawk” Whitewater University of Wisconsin, i Dennis Schutz, koji je nastupao u ekipama Ellsworth community college «Panthers» i Bethel University na poziciji igrača vanjskog polja.

- Nadamo se da ćemo razviti dobru suradnju za obje strane. To je naš cilj, iako još nismo sve detaljno razradili. Želimo da ova suradnja bude dobra za obje strane, i za varaždinska sveučilišta, Grad Varaždin i naše sveučilište i naš Grad, koji će isto tako biti zainteresiran za suradnju.  Naš cilj još nije u potpunosti razrađen, ali sviđa mi se smjer suradnje – rekao je John Vodelich iz Sveučilišta Whitewater.

I predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan vjeruje da će se ova suradnja u budućnosti uspješno ostvariti.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing