radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

14 žena brinut će o starijim osobama

23.01.2018. 09:05:46
Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

 Odobrenjem ovog programa GDCK Varaždin ostvarilo je ukupno više od 2 milijuna i 118 tisuća kuna za provedbu projekta koji će trajati 30 mjeseci, a čiji je cilj zapošljavanje žena pripadnica teže zapošljivih skupina.

Osnovne aktivnosti projekta su edukacija i osposobljavanje te zapošljavanje 14 žena prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a koje će se brinuti o starijim i nemoćnim osobama, a da su starije od 50 godina. Projekt će se provoditi na području grada Varaždina i općina Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec koji su uz HZZ Varaždin te Centar za socijalnu skrb Varaždin ujedno i partneri na projektu. 

Ugovor je potpisan s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, kao ovlaštenim upravljačkim tijelom u postupku odabira projekata i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na svečanom potpisivanju u vijećnici Grada Murskog Središća.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing