radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

VBV-ovci na 71. Hrvatskom balu u Beču

22.01.2018. 13:50:26
U bečkom Parkhotelu Schönbrunn održan je 71. Hrvatski bal u organizaciji Hrvatskog centra u Beču ove godine pod motom „Hrvati meet Schönbrunn“.

Najreprezentativniji je to događaj Hrvata u Beču, čiji začeci sežu još u 1868. godinu, a dokaz je i zajedništva hrvatskog jezika i kulture u Beču, ali i znak priznanja Hrvata kao nacionalne manjine u Austriji. Povezuje kulturu, diplomaciju, politiku i gospodarstvo i pokazuje povijesne veze između Austrije i Hrvatske, u čemu i gradišćanskim Hrvatima pripada velika uloga. Na balu je ove godine nastupilo 12 različitih glazbenih skupina i orkestara iz sedam država, a sastavni je dio bila i tombola s vrijednim nagradama.

I ove godine među nagradama bile su i ulaznice za koncerte 48. Varaždinskih baroknih večeri, a na susretu Hrvata iz Austrije sudjelovao je kao i proteklih godina ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.
-Svake godine predstavljamo program Varaždinskih baroknih večeri u Beču u čemu nam veliku podršku pružaju i naši prijatelji iz Hrvatskog centra u Beču. Stoga je i na početku godine ovaj bal prigoda da porazgovaramo o našoj ovogodišnjoj suradnji i promociji festivala. Drago nam je i što se možemo pohvaliti da iz godine u godinu bilježimo sve više gostiju iz Austrije u vrijeme baroknog festivala u Varaždinu - istaknuo je Rojnik.

Na poziv organizatora u Beču su bili i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednica žirija VBV-a Zdenka Weber, kao i predstavnici Kluba mecena VBV-a Zvjezdana Rauš Klier, Biserka Čmrlec-Kišipić i Zvonko Kišić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing