radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Lepoglava dodjeljuje 40 studentskih stipendija

18.01.2018. 11:52:52
Grad Lepoglava raspisao je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s gradskog područja za ovu akademsku godinu.

Natječaj će trajati do kraja siječnja.  U tom roku studenti, koji se žele prijaviti, moraju ispuniti prijavne obrasce te ih, zajedno s traženom dokumentacijom, dostaviti Gradu Lepoglavi.
Bit će dodijeljeno ukupno 40 stipendija – 34 stipendije na osnovi socijalno-ekonomskog statusa, tri po osnovi deficitarnih zanimanja odnosno zanimanja od bitnog značaja za Grad Lepoglavu te tri po osnovi uspjeha i postignuća tijekom studiranja.

Stipendije se dodjeljuje se za akademsku godinu 2017/2018., računajući od 01. listopada 2017. do 30. lipnja 2018. godine. Mjesečni iznos stipendije po korisniku iznosi 500 kuna. Detalji natječaja kao i potrebni obrasci za prijavu na natječaj nalaze se na službenoj Internet stranici Grada.

Lepoglava spada među 10 gradova po visini izdvajanja za stipendije. Potvrđuju to podaci Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2016. godinu koji govore da je Grad Lepoglava na 10. mjestu u kategoriji svih gradova u Hrvatskoj po visini izdvajanja za stipendije i udjelu u proračunu za iste. U kategoriji manjih Lepoglava se nalazi na visokom četvrtom mjestu u Hrvatskoj.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing