radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Novi društveni dom u Vuglovcu

18.01.2018. 08:57:40
Na površini pokraj sportskog igrališta u Vuglovcu u sastavu Grada Ivanca položeni su temelji budućeg društvenog doma za potrebe stanovnika mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec, čime je kraju privedena prva faza radova na budućem objektu.

Radovi na pripremi terena obavljeni još u proljeće prošle godine, kada je s cijele parcele površine 1.900 m2 odstranjeno raslinje i skinut površinski sloj, a obavljeni su i pripremni radovi za gradnju. Teren je nakon toga ostavljen da se slegne.

U međuvremenu je Grad Ivanec proveo natječajni postupak za prvu fazu koja je obuhvatila izvođenje pripremnih, zemljanih i betonskih radova vrijednih više od 130.000 kuna. Uređena je i pristupna cesta do gradilišta. U postupku javne nabave posao je povjeren najpovoljnijem ponuditelju, Zidarsko – fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana. Daljnji radovi bit će nastavljeni u proljeće.

Gradit će se veći društveni dom, tlocrtne površine 145 m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima. Društveni dom ove se godine namjerava građevinski dovršiti i staviti pod krov.

Novom objektu mještani se raduju i najavljuju da će ga koristiti za društvene skupove, kulturne manifestacije i dječja okupljanja.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing