radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Općini Donja Voća odobren je projekt Zaželi

17.01.2018. 09:55:16
Općini Donja Voća kao vodećem partneru te općinama Bednja i Vinica odobren je projektni prijedlog „Zaželi -Program zapošljavanja žena“ iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, čija je ukupna vrijednost oko 4 milijuna i 520 tisuća kuna, a provoditi će se 26 mjeseci.

Projektni partneri su i Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Centar za socijalnu skrb Ivanec te Udruga MENTOR.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 29 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnih područja Općine Donja Voća, Općine Bednja i Općine Vinica putem pohađanja verificiranog programa osposobljavanja te zapošljavanjem u razdoblju od 23 mjeseca u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, kao i potaknuti socijalnu uključenost, povećati razinu kvalitete života i postići prevenciju prerane institucionalizacije krajnjih korisnika projekta.

Ugovor će u ime projektnih partnera potpisati načelnik Općine Donja Voća Kruno Jurgec, kao vodeći partner i prijavitelj projekta te u ime Ministarstva rada i mirovinskog sustava ministar  Marko Pavić.

- Mislim da je ovo najbolja najava 2018. godine koja bi za našu Općinu trebala u puno toga biti rekordna i izuzetna te kojoj se ja osobno, ali vjerujem i svi žitelji naše Općine, itekako veselimo. Idemo dalje jer pred nama je puno posla i puno ideja koje želimo provesti u djelo - načelnik Općine Donja Voća Kruno Jurgec.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing