radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Počinju 3. dani Bože Hlasteca

17.01.2018. 09:37:07
U sklopu 3. dana Bože Hlasteca koje organizira Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner Ludbreg, od 19. do 26. siječnja, bit će održano niz programa.

U petak, u dvorcu Batthyany, u 18:00 sati, bit će održana  izložba „Poezija umjetnosti“ i večer poezije „Božo Hlastec – ludbreški pjesnik“.

U četvrtak, 25. siječnja u kinodvorani Centra za kulturu Ludbreg, u 17:30 sati, program će u čast Boži Hlastecu pripremiti mališani Ludbrega, a sutradan, 26. siječnja bit će održan 1. recital kajkavske poezije „Božo Hlastec“ u dvorcu Batthyany, s početkom u 18:00 sati.

Osim toga, svake srijede, u 19 sati, na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg održava se manifestacija Priče za laku noć. Večeras će biti ispričana priča Ekatarine Paniflove "Tajna pekmeza Ašuna". Sljedeće srijede u sklopu 3. dana Bože Hlasteca pričat će se priče na kajkavskom, a zadnje srijede u siječnju bit će ispričana "Cvilidreta", priča braće Grimm.

Dječji čitateljski klub svoj susret će održati u subotu, 20. siječnja između 10 i 11 sati, a Klinci u Knjižnici – zimska priča održat će se 27. siječnja.

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u utorak, 30. siječnja organizira i predavanje Nove Akropole iz Varaždina „Alhambra - Tajna crvenog grada“.  Filozofsko predavanje u knjižnici započinje u 19.30 sati.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing