radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Ulaganja u cestovnu infrastrukturu

16.01.2018. 13:02:23
Više od 28 milijuna kuna vrijednost je investicija koje će Hrvatske ceste realizirati do 2021. godine na području grada Lepoglave.

- Budući da je Grad Lepoglava svojevrsno prometno slijepo crijevo, na polovici puta između dviju autocesta, na pola puta između Varaždina i Krapine, dobra prometna povezanost jedan od važnijih čimbenika razvoja gospodarstva, a time i otvaranja novih radnih mjesta - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji želi zajedno s Hrvatskim cestama omogućiti još bolju i bržu prometnu povezanost.

Pritom je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić najavio je 16 milijuna kuna vrijednu rekonstrukciju državne ceste Lepoglava - Očura u dužini od četiri kilometara. Ti bi radovi trebali početi 2020. godine, dok bi u 2019. godini trebali početi radovi na rekonstrukciji državne ceste DC74 na relaciji Lepoglava - Bednja u dužini od 1.700 metara.

Voditelj Poslovne jedinice varaždinske ispostave Hrvatskih cesta Stjepan Marković podsjetio je da od izgradnje državnih cesta D35 i DC74 Hrvatske ceste svake godine na održavanju tog prometnog sustava na području grada Lepoglave ulažu oko pola milijuna kuna. Istaknuo je Marković želju za uređenjem pješačko - biciklističkog prometa na području grada Lepoglave čemu će pridonijeti i uređenje biciklističkih staza uz državnu cestu na relaciji Lepoglava - Ivanec i Lepoglava – Očura.

Konferenciji su nazočili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač te predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić. Svi zajedno obišli su jednu od pet lokacija na lepoglavskoj zaobilaznici na kojima su Hrvatske ceste postavile javnu rasvjetu koja se trenutno nalazi u fazi testiranja. Riječ je o pet raskrižja na kojima je postavljeno ukupno 64 kandelabera. Vrijednost tog projekta veća je od 900.000 kuna. U većem su ga dijelu financirale Hrvatske ceste dok je Grad Lepoglava u financiranju projekta sudjelovao s udjelom od oko 16 %.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing