radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

36 osoba završilo obuku za vatrogasce

16.01.2018. 09:26:56
36 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Ludbrega i okolne 4 općine, Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, položilo je završni ispit u okviru osposobljavanja za prvo tj. temeljno zvanje “vatrogasac”. 

Dvomjesečni program u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije održan je u vatrogasnom domu DVD-a Ludbreg, a polaznici su prošli teorijsku i praktičnu obuku iz 7 predmeta te iz svakog od njih položili pripadajući ispit. 

Polaznike su nakon ispita s daljnjim koracima u njihovoj karijeri uputili predavači Stjepan Kovaček (zapovjednik VZO Sveti Đurđ), Jurica Havaić (zapovjednik VZG/DVD-a Ludbreg) i Željko Nagy (voditelj Vatrogasnog operativnog centra JVP Grada Varaždina), čestitajući svima na uloženom trudu i stečenom znanju.

Vatrogasce s područja ludbreške regije očekuju programi osposobljavanja za viša vatrogasna zvanja i specijalnosti u Varaždinu, a početkom svibnja planirana je i nova međunarodna obuka pod vodstvom britanskih instruktora.
Naime, u tijeku su završne pripreme za donaciju vrijednu najmanje pola milijuna kuna,a koja sadrži dva navalna vozila s cjelokupnom opremom iz britanskog Nottinghama za DVD Hrženicu i DVD Varaždin, kao i brojnu drugu opremu za više DVD-ova s područja Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing