radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Održana skupština Udruge sv. Martin Cestica

15.01.2018. 12:45:22
U dvorani DVD-a Križovljan Cestica održana je redovita izvještajna skupština Udruge vinara i vinogradara sveti Martin Cestica koja djeluje od 1996. godine. 
Vincekovo, Klampotic, i degustacija mladih vina – Martinje, ocjenjivanje vina, stručna predavanja i posjeti vinorodnim područjima samo su dio programa i planova Udruge u ovoj godini. Ujedno su jednoglasno prihvaćena sva izvješća, izmjena statuta kao i plan rada. Udruga ja za članove i ove godine osigurala popust kod kupnje sredstava za zaštitu vinograda od biljnih bolesti i štetnika.

Uz članove Udruge Sveti Martin Cestica sjednici skupštine prisustvovalo je i dvadesetak predstavnika ostalih cestičkih udruga te predsjednik Općinskog Vijeća Općine Cestica Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj koji je čestitao na  aktivnostima,  što je za posljedicu imalo podizanje kvalitete vina te očuvanje običaja vezanih uz obradu vinograda, dozrijevanje i njegu vina. Načelnik Korotaj naglasio je da će Općina Cestica i nadalje pomagati rad Udruge i njezinih aktivnosti na promicanju kvalitete vina i s time povezanih običaja, a za travanj je najavio natječaj za poljoprivrednike na koji se mogu javiti i vinogradari.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing