radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Željko Bunić - novi direktor Varkoma

10.01.2018. 14:43:49
Varaždinski gradski vijećnik Željko Bunić iz Glasa za Varaždin novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O Bunićevom izboru odlučili su jednoglasno na jučerašnjoj sjednici članovi nadzornog odbora te tvrtke.

Novoizabrani direktor Varkoma dužnost će preuzeti u veljači.
- Kvalifikacije su bile onakve kakve su tražili. Meni je drago da su se na ovaj način, sa javnim natječajem podigle kompetencije za direktora Varkoma. Osobno, ja sam završio Tehnološki fakultet, ali sam nakon toka magistrirao i doktorirao poslovnu ekonomiju. Doktor sam znanosti. Uz svoj posao koji sam radio, isto tako sam i znanstveni suradnik i asistent na Sveučilištu Sjever - kazao je Željko Bunić.

Varkom je jako dobro organizirana tvrtka koja pruža građanima uslugu vodoopskrbe i volio bih da se kontinuitet kvalitetne opskrbe vodom nastavi kao do sada, dodao je Bunić. Uz spašavanje Aquatehnike, tvrtke koja trenutno bilježi velike gubitke, najveći izazov za Varkom u sljedećim godina je aglomeracija.
- To je veliki izazov. Radi se o projektu koji će biti financiran preko Europske unije. S obzirom da je financiran preko Europske unije, tu su i posebna pravila dobivanja novca. Tu je jako puno administracije, birokratizacije i upravljanja projektom i to je jedan pravi izazov. Nije toliko možda problem nama sagraditi kanalizaciju, nego napraviti da sve to bude transparentno i na način kao što to zahtijeva Europska unija kada daje svoje novce - zaključio je Bunić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing