radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Potpisan ugovor o sufinanciranju EURA 2018.

10.01.2018. 14:07:03
Trinaesto europsko prvenstvo u rukometu počinje u petak, a u varaždinskoj Areni snage će odmjeriti države smještene u D skupini, Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.

Stoga je danas u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu za muške EURO 2018. U ime Varaždinske županije ugovor je potpisao župan Radimir Čačić, u ime Međimurske županije župan Matija Posavec, a u ime Grada Varaždina gradonačelnik Ivan Čehok. Županije će dati svaka po 250 tisuća kuna, a Grad Varaždin prvenstvo će sufinancirati iznosom od milijun kuna.

Gradonačelnik Čehok tom je prilikom istaknuo benefite prema računici Hrvatskog rukometnog saveza.
- Na temelju iskustva sa Svjetskog rukometnog prvenstva u 2009. ukupna korist ovaj kraj, za cijelo sjevernu Hrvatsku, mogla bi biti 5 milijuna kuna. To su velika sredstva. Prema onome što smo uspjeli pregledati, booking noćenja pa i drugih objekata u Međimurju je jako visok, a i u Varaždinu, nešto je u zapadnom dijelu Varaždinske županije nešto je slabiji i to treba s vremenom popraviti. Očekujemo 4,500 do 5000 mađarskih navijača, dosta čeških navijača i Danaca – rekao je Čehok.

Stoga je župan Matija Posavec izuzetno zadovoljan, tim više jer u termama Sv. Martin na Muri smješteni i reprezentativci.
- Već nam je danas danska reprezentacija tamo. Tamo su smješteni i u našim  sportskim dvoranama treniraju. Sutra dolazi reprezentacija Španjolske. To podrazumijeva i veliki broj njihovih navijača i jednu potpuno drugačiju atmosferu. Gotovi svi smještajni kapaciteti u Međimurju su popunjeni i ja vjerujem da će to iskoristiti naši poljoprivredni proizvođači, poduzetnici i turistički djelatnici – rekao je Posavec.

Time u potpunosti nije zadovoljan župan Radimir Čačić.
- Nažalost, Varaždinska županija posebne koristi, osim djelomično Grada Varaždina, nema od ove manifestacije. To nije dobro, to je propust koji ćemo u drugim situacijama ispraviti na vrijeme. Međimurska županija ima vrlo ozbiljne benefite, osobito u Sv. Martinu na Muri. Propuste ćemo ispravljati, a ovako velike, ozbiljne stvari ćemo podržati – zaključio je Čačić.

Prvi krug natjecanja u Varaždinu traje do srijede, 17. siječnja.  U drugom krugu, od petka, 19. siječnja, do srijede, 24. siječnja, natjecanje će u Varaždinu nastavit će najbolje tri reprezentacije, a pridružit će im i tri najbolje iz prvog kruga u Zagrebu gdje će igrati Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing