radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Jenkač podijelio 25 naknada za novorođene

10.01.2018. 13:32:57
Prva podjela jednokratne pomoći u ovoj godini donijela je dobre vijesti za roditelje novorođenih u gradu Novom Marofu, a to je nova odluka gradske vlasti prema kojoj svako novorođeno dijete dobiva naknadu u iznosu od 1.000 kuna, dok svako naredno dijete u obitelji dobiva za tisuću kuna veći iznos.

– Ovime smo održali obećanje koje smo dali u prošloj godini. Znamo da ovaj iznos ne rješava sve financijske potrebe kada beba dođe u obitelj, ali pokazuju opredijeljenost aktualne vlasti da ulažemo u mlade, da pomažemo obitelji i da, prije svega, ulažemo u obrazovanje mladih Novomarofčanka i Novomarofčana – izjavio je prilikom današnje podjele naknada gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Poručio je roditeljima da je ovo samo početak brige za najmlađe koja se nastavlja preko vrtićkog i predškolskog obrazovanja, zatim preko osnovne i srednje škole pa sve do studija.

– Grad Novi Marof kroz razne programe i projekte u iznosu od gotovo pet milijuna kuna godišnje ulaže u obrazovanje i brigu za mlade. Riječ je o zaista velikim sredstvima za Grad Novi Marof, no namjera je da taj iznos u narednim godinama bude i veći – poručio je Jenkač. U prvoj ovogodišnjoj podjeli uručeno je 25 naknada za novorođene za što je u gradskom proračunu osigurano 32,5 tisuća kuna.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing