radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Uručena su uvjerenja o završenim programima

09.01.2018. 14:53:10
U salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina uvjerenja za položen osnovni tečaj informatike primilo je 10 umirovljenika, dok je njih 7 primilo uvjerenja za položen napredni tečaj informatike. 8 njih položilo je tečaj engleskog jezika, dok je njih 6-ero položilo uspješno završilo tečaj njemačkog jezika.  Osim njih, 12 nezaposlenih osoba koje su odabrane od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Učilišta i stručnjaka za EU fondove primilo je uvjerenje o osposobljavanju za program voditelja izrade i provedbe EU projekata. Riječ je o nezaposlenim osobama visoke stručne spreme koje su ovim verificiranim programom u trajanju od 160 sati dodatno obogatile svoje životopise i postale konkurentnije na tržištu rada.

Programi su financirani sredstvima iz dotacija Grada Varaždina stoga im je uvjerenja uručio gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.
- To pokazuje da je cjeloživotno, odnosno neformalno obrazovanje, jednako tako bitno kao i formalno školovanje. Grad Varaždin će i dalje podupirati ovakve tečajeve u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem – kazao je Čehok.

Zadovoljstvo programima izrazili su i polaznici. Umirovljenik Ivan Radočaj pohađao je tečaj informatike.
- Dobro nam to dođe. Dobivali smo mailove i morali smo unuke zvati u pomoć. Sad si sam to stisnem i lepo se spominam – rekao je gospodin Ivan.

Ana Marić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Budući da je bez posla od rujna protekle godine, odlučila se prijaviti na tečaj za voditelja EU projekata.
- Svi  govore da novaca u EU fondovima ima i da ih ne povlačimo onako kako bismo trebali. Odlučila sam se uključiti i usmjeriti karijeru kroz dodatnu mogućnost za zapošljavanje. Na ovaj sam način i dopunila svoje obrazovanje pa ću i ja nastojati doprinijeti tome da Hrvatska dobije što više sredstava iz EU fondova – izjavila je Ana.

Dodjeli su nazočile zamjenice gradonačelnika Sandra Malenica, ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović te v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Branka Šaško.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing