radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice

09.01.2018. 10:20:44
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske donijela je odluku kojom Općini Trnovec Bartolovečki odobrava  više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice Široke Ledine u Trnovcu.

U sklopu ove investiciji u potpunosti će se urediti prometnica te nogostup. Općina  je unatrag nekoliko godina u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, izgradnji i uređenju rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenju javnih objekata, imala više od 50 milijuna kina investicija.
– Općina Trnovec Bartolovečki već je 2016. godine pripremila cjelokupnu dokumentaciju za prijavu tog projekta. Zadovoljan sam što je Agencija donijela odluku o dodjeli sredstava i što konačno možemo urediti tu ulicu. Već ranije smo izgradili i uredili rasvjetu u toj ulici, a ovom će investicijom u potpunosti završiti njezino uređenje – rekao je trnovečki načelnik Zvonko Šamec. Ujedno je najavio da je to samo dio višemilijunskih ulaganja u uređenje prometnica i ulica u mjestu Trnovec. Naime, nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u tom mjestu, postoji potreba za uređenjem većeg broja ulica.

– Nakon što smo konačno dovršili izgradnju kanalizacijske mreže u Trnovcu sada je na redu uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog tih radova. Radi se o značajnom ulaganju koji se mjeru u milijunskim iznosima. Sredstva za to osigurat će sama Općina budući da je nužno urediti ulice, ne samo zbog izgleda naše općine, već zbog veće sigurnosti u prometu, ali i održavanja standarda života kojeg naši mještani imaju – zaključio je Šamec.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing