radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Prioritet u 2018. godini je sanacija klizišta

02.01.2018. 11:44:53
Županijska uprava za ceste Varaždinske županije u 2017. godini uložila je 5 milijuna kuna u radove na 11 klizišta na području Kneginca, Lepoglave, Bednje, Varaždinskih Toplica, Cestice, Vinice, Visokog i Novog Marofa.

Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Koščak najavljuje pojačane intervencije i suradnju s općinama i gradovima kako bi se pomoglo najugroženijim građanima. Isto tako, tražit će se i različiti izvori preko fondova EU-a.

Kao jedan primjer ističe problem klizišta na Banjščini.
- Održan je sastanak sa županom i načelnikom Općine Gornji Kneginec oko pronalaska rješenja za klizište u Banjščini. Tamo je doslovno odsklizalo 8 kuća od kojih su neke potpuno uništene. Varaždinska županija i ŽUC nisu u nadležnosti rješavanja problema, ali zajedno ćemo istupiti prema državnim vlastima kako bi se ovo klizište saniralo i pronašlo dugoročno rješavanje ovakvih problema. Nažalost, po tom pitanju se dugo stagniralo i osim pisanja dopisa nije se poduzimalo ništa. To je veliki problem i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama naći rješenje -  kazao je  Koščak.

Inače, na području županijskih i lokalnih cesta aktivno je 40-tak klizišta. Svake godine rješavala su se klizišta po prioritetima. Od 2013. do 2017. za klizišta je izdvojeno  više od 13 milijuna i 773 tisuće kuna, a prve projekcije za 2018. su 3 milijuna kuna. Točan iznos raspoloživog novca bit će poznat po završetku zimske sezone i utvrđivanja utrošenog za zimsku službu.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing