radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

100 tisuća kuna pomoći za projekt javne rasvjete

29.12.2017. 15:32:38
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar je s načelnikom Općine Beretinec Igorom Kosom potpisao Ugovor o dodjeli sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda za 2017. g.

Na temelju tog Ugovora Beretincu su  dodijeljena sredstva kapitalne pomoći  u iznosu od 102.500,00 kn za projekt Rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Beretinec. Općina je ove godine provela zamjenu ekološki neprihvatljive javne rasvjete s ekološki prihvatljivom LED rasvjetom u pojedinim dijelovima Općine ukupne vrijednosti 170 tisuća kuna.

Na radnom sastanku poslije potpisivanja ugovora Štromar je informirao upravu Općine o dva natječaja koji kreću početkom 2018. godine. Prvi je natječaj za Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora gdje Općina može dobiti do 85% sredstava za izradu glavnog projekta energetske obnove i do 50% sredstava za provedbu mjera energetske učinkovitosti. Prijave na navedeni natječaj bit će moguće već od 15.01.2018. g.

Drugi natječaj na koji će se Općina Beretinec moći prijaviti bit će raspisan u prvom kvartalu 2018. g. za male komunalne projekte kao što su: uređenje nerazvrstanih cesta, radovi na javnoj rasvjeti, uređenje groblja.

Ministar je istaknuo i kako mu je drago da je na njegovu inicijativu u Saboru izglasan novi Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na temelju kojeg  će Općina Beretinec ostvariti povećanje prihoda oko 1.3 milijuna kuna u idućoj godini.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing